Soutěž WebTop100 2012 už zná své vítěze

WebTop100, soutěž o nejlepší firemní web, už zná své vítěze. Letošní ročník byl v mnohém výjimečný. Proměnou prošla struktura kategorií, přibyly dva speciální žebříčky Mobilní weby a Mobilní aplikace a porota soutěže navíc poprvé udělila ceny Inovace a Webdeveloper roku. Vítězové soutěže si svá ocenění převzali na slavnostním vyhlášení, které se uskutečnilo v prostorách Jet Set Bar-Restaurant za účasti více jak 150 hostů.

Do 11. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 179 webů, které byly rozděleny do 9 oborových kategorií s celkem 18 soutěžními a čtyřmi speciálními žebříčky. První pozici v kategorii Auto moto obhájila automobilka TATRA. Jako nejlepší v oblasti IT ohodnotila porota web H1.cz. První místo za finanční a pojišťovací služby získala Česká pojišťovna. Tyto společnosti zároveň dosáhly nejvyššího počtu bodů v soutěži vůbec – průměrně 90 bodů ze 100 možných. Vůbec první ocenění Inovace roku získala společnost Retail Info za mobilní aplikaci Nákupní seznam. Webdeveloperem roku se pak s velkým bodovým náskokem stala společnost SHERWOOD Media.

„Pokud letošní výsledky porovnáme s těmi předešlými, můžeme vidět pozitivní trend zvyšující se kvality firemních webů. Mnoho společností si stále více uvědomuje význam firemního webu a investuje nemalé peníze do uživatelského testování, návrhu a zabezpečení“, říká garant projektu WebTop100 Luboš Plotěný a dodává: „Na webech typu microsite můžeme ale vidět, že použitelný web nemusí být jen otázkou obrovských částek a desítek měsíců práce. Vždy je totiž potřeba mít dobrý nápad.“

Vítězové oborových žebříčků WebTop100 v roce 2012:

Vítězové speciálních žebříčků WebTop100 v roce 2012:

• Microsite: LEGO – Ninjago turnaj, www.turnaj-ninjago.cz
  • Firemní Facebook page: Telefónica Czech Republic, a.s., www.facebook.com/o2cz
  • Mobilní weby: H1.cz, s.r.o., m.H1.cz
  • Mobilní aplikace: Telefónica Czech Republic, a.s. aplikace.o2active.cz/o2vyhody

Kompletní seznam vítězů a všech výsledků je k dispozici na www.webtop100.cz.

Soutěž WebTop100 umožňuje firmám působícím v České republice porovnat webové prezentace napříč celým internetem, ale především se svou konkurencí v rámci oboru podnikání firmy. Webové prezentace jsou hodnoceny v rámci oborových a speciálních žebříčků. Organizátorem projektu je poradenské a konzultační centrum Dobrý web. Produkci zajišťuje společnost Internet Info.

Luboš Plotěný, garant projektu WebTop100
E-mail: info@webtop100.cz