WebTop100 zná své vítěze: nejlepší firemní web má ZETOR TRACTORS a.s.

Vítězem 15. ročníku soutěže WebTop100 se stal ZETOR TRACTORS a.s., jehož firemní web zabodoval u odborné poroty a získal tak nejvyšší možné ocenění. Bylo předáno nové ocenění Osobnost digitálního marketingu, které získal Adam Hrubý, a rozdány ceny ve 12 oborových žebříčcích a 8 soutěžních kategoriích. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo dnes v Grandior Hotel Prague.

V úterý 15. listopadu 2016 byly slavnostně předány ceny vítězům soutěže WebTop100, která každoročně oceňuje kvalitu a profesionalitu webů a marketingových projektů českých firem. Do 15. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 234 projektů, které ohodnotilo a zpětnou vazbu jim poskytlo celkem 58 expertů na jednotlivé oblasti digitálního marketingu.

Absolutním vítězem kategorie Firemní web roku 2016 se stala společnost ZETOR TRACTORS a.s. „Soutěže WebTop100 se účastníme poprvé. Zetor upravuje korporátní a marketingovou komunikaci s cílem se více přiblížit svým zákazníkům. Změna webu je jednou z částí rozsáhlé strategie. Spuštění nového webu směřovalo nejen k zatraktivnění vizuální stránky a optimalizace pro mobilní zařízení, ale rovněž jsme chtěli návštěvníkům stránek přinést poutavější informace o našich produktech, zapojit je více do multimediálního obsahu a přinést fanouškům více informací o událostech spojených s naší značkou. Účast v soutěži WebTop100 nám umožňuje si zároveň ověřit, zda realizované řešení obstojí i v tvrdé konkurenci dalších účastníků.“, hodnotí Robert Todt, ředitel prodeje a marketingu, ZETOR TRACTORS a.s.

Novinkou letošního ročníku bylo speciální ocenění Osobnost digitálního marketingu, které získal Adam Hrubý, grafický designér a kreativec na volné noze HRUBÝTM. Mezi jeho klienty patří jak větší korporace, tak start-upy, neziskovky a drobní živnostníci. V jeho portfoliu lze nalézt práci pro univerzity, politické strany či vojenské instituce. Specializuje se na branding a firemní design, webdesign a postprodukci.

Speciální ocenění Digitální agentura a Webdeveloper roku si pak odnesla agentura Giant interactive s.r.o., která se zaměřuje na tvorbu internetových stránek, aplikací, vývoj CMS a internetových obchodů, programování na míru a internetový marketing.

„Během posledních let je vidět obrovský posun firem v uvědomění si, že mobilní zařízení jsou stálou součástí digitálního života českého zákazníka. Firmy na to dokázaly zareagovat a dnes se již spíše výjimečně setkáme s weby a digitálními projekty, které tento trend nereflektují. To je razantně jiný stav, než kterého jsme byli svědky před dvěma lety, kdy jsme se v rámci WebTop100 právě na mobilní zařízení začali intenzivněji zaměřovat,“ dodává Luboš Plotěný, ředitel agentury Dobrý web, která konferenci a soutěž WebTop100 pořádá.

Výsledky ostatních kategorií Firemní web v roce 2016

• Žebříček Auto-moto:

ZETOR TRACTORS a.s. (Vlastník: ZETOR TRACTORS a.s., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.zetor.cz

• Žebříček Banky:

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (Vlastník: Raiffeisen stavební spořitelna a.s., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.rsts.cz

• Žebříček Cestovní ruch:

AEROPARTNER a.s. (Vlastník: AEROPARTNER a.s., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.aeropartner.cz

• Žebříček E-shopy:

Centrum FotoŠkoda (Vlastník: Milan Škoda-FOTO, Autor: PragueBest s.r.o.) - www.fotoskoda.cz

• Žebříček Gastronomie:

Pivovar Svijany a.s. (Vlastník: Pivovar Svijany a.s., Autor: AITOM Digital s.r.o., SilentService, s.r.o.) - www.pivovarsvijany.cz

• Žebříček IT:

iPodnik Cloud s.r.o. (Vlastník: iPodnik Cloud s.r.o., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.ipodnik.cz

• Žebříček Obchod a služby B2B:

ArtGen Office Gallery (Vlastník: PPF Real Estate s.r.o., Autoři: Giant interactive s.r.o., H1.cz s.r.o.) - www.artgen.cz

• Žebříček Obchod a služby B2C:

Smilebox s.r.o. (Vlastník: Smilebox s.r.o., Autor: 2FRESH s.r.o.) - smilebox.cz

• Žebříček Pojišťovny:

ČSOB Pojišťovna, a.s. (Vlastník: ČSOB Pojišťovna, a.s., Autor: ČSOB Pojišťovna, a.s.) - www.csobpoj.cz

• Žebříček Průmysl a energetika:

ČEZ, a. s. (Vlastník: ČEZ, a. s., Autor: FG Forrest, a.s.) - www.cez.cz

• Žebříček Telekomunikace:

Vodafone Czech Republic a.s. (Vlastník: Vodafone Czech Republic a.s., Autor: MEDIA FACTORY Czech Republic a.s.) - www.vodafone.cz

• Žebříček Marketingové a IT agentury:

House of Řezáč, s.r.o. (Vlastník: House of Řezáč, s.r.o., Autor: House of Řezáč, s.r.o.) - www.houseofrezac.com

• Ocenění v kategorii Firemní web:
    • Nejlepší design roku 2016: Aeropartner - www.aeropartner.cz
    • Nejlepší UX roku 2016: ArtGen Office Gallery - www.artgen.cz
    • Webdeveloper roku 2016: Giant interactive s.r.o.
    • Absolutní vítěz kategorie Firemní web roku 2016: ZETOR TRACTORS a.s. - www.zetor.cz

Speciální ocenění

• Digitální agentura roku 2016: Giant interactive s.r.o.
  • Osobnost digitálního marketingu: Adam Hrubý

Výsledky ostatních kategorií v roce 2016

• Kategorie Nejefektivnější digitální řešení:

Milionové dárky (Vlastník: SAZKA a.s., Autor: SYMBIO Digital, s.r.o.)

• Kategorie Digitální reklamní kampaň:

ONE MAN SHOW (Kampaň na osobní značku Kazmy) (Vlastník: Internetová televize Stream.cz, Autor: Kazma Kazmitch)

• Kategorie Firemní stránka na sociálních sítích:

PlayStation (Vlastník: PlayStation, Autor: Wunderman s.r.o.) - cs-cz.facebook.com/playstationczechslovak

• Kategorie E-mailingová kampaň:

MMS automatizované kampaně (Vlastník: Media Marketing Services, a.s., Autor: ACOMWARE s.r.o.)

• Kategorie Mobilní řešení:

• Kategorie Microsite:

Zetor by Pininfarina (Vlastník: ZETOR TRACTORS a.s., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.zetorbypininfarina.cz

• Obsahový marketing:

jidloaradost.ambi.cz (Vlastník: AMBI CZ, s.r.o., Autor: AMBI CZ)

Kompletní seznam vítězů a všech výsledků najdete na https://vysledky.webtop100.cz.

Soutěž WebTop100 umožňuje firmám působícím v České republice porovnat své digitální řešení a kampaně napříč celým tuzemským internetem, ale především se svou konkurencí v rámci oboru podnikání firmy. Digitální řešení a kampaně jsou hodnoceny v rámci kategorie Firemních web a dalších speciálních kategorií. Organizátorem projektu je agentura pro digitální marketing Dobrý web. Produkci zajišťuje společnost Internet Info.

Pořadatelem soutěže WebTop100 je digitální agentura Dobrý web. Hlavními partnery jsou FORPSI a Trask solutions. Mediálně akci podporují E15.cz, Lupa.cz, Marketing Journal, Podnikatel.cz a Živě.cz. Partneři soutěže jsou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, APEK, CzechTop100, Digitální Agentury, Svaz průmyslu a dopravy ČR. Produkčně akci zajišťuje společnost Internet Info.

Kontaktní osoba

Manažer projektu