Nejlepší firemní web má Vodafone Czech Republic a.s.

Vítězem 14. ročníku soutěže WebTop100 se stal Vodafone Czech Republic a.s., jehož firemní web zabodoval u odborné poroty a získal tak nejvyšší možné ocenění. Byly rozdány také ceny v 11 oborových žebříčcích, 8 soutěžních kategoriích a 5 speciálních žebříčcích. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo dnes v Kongresovém centru U Hájků.

Ve středu 11. listopadu 2015 byly slavnostně předány ceny vítězům soutěže WebTop100, která každoročně oceňuje kvalitu a profesionalitu webů a marketingových projektů českých firem. Do 14. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 225 projektů, které ohodnotilo a zpětnou vazbu jim poskytlo celkem 58 expertů na jednotlivé oblasti digitálního marketingu.

Absolutním vítězem kategorie Firemní web roku 2015 se stala společnost Vodafone Czech Republic a.s. „Přihlašujeme se každý rok, protože expertní zpětná vazba je pro nás velmi důležitá. V komentářích od porotců jsme již několikrát našli nové podněty, které jsme později využili při rozvoji webu. Zároveň se vždy rádi poměříme s konkurencí a zjistíme, co je na českých webech nového“, hodnotí ocenění David Fišer, Online Experience & Sales Manager společnosti Vodafone Czech Republic a.s.

Ocenění nejlepší design získal Aeropartner a.s. za brand Aeropartner. První místo v kategorii Webdeveloper získala agentura Giant interactive s.r.o. Cenu za nejlepší UX si odnesla společnost PPF Real Estate s.r.o. a titulem nejlepší mobilní web letošního roku se může pyšnit Globus ČR, k.s.

„Během posledních let je vidět obrovský posun firem v uvědomění si, že mobilní zařízení jsou stálou součástí digitálního života českého zákazníka. Firmy na to dokázaly zareagovat a dnes se již spíše výjimečně setkáme s weby a digitálními projekty, které tento trend nereflektují. To je razantně jiný stav, než kterého jsme byli svědky před dvěma lety, kdy jsme se v rámci WebTop100 právě na mobilní zařízení začali intenzivněji zaměřovat,“ dodává Luboš Plotěný, ředitel agentury Dobrý web, která konferenci a soutěž WebTop100 pořádá.

Výsledky ostatní kategorie Firemní web v roce 2015

• Žebříček Auto-moto:

AUTO JAROV s.r.o. - Operativní leasing (Vlastník: AUTO JAROV s.r.o., Autor: Sassy Group s.r.o.) - www.autanarok.cz

• Žebříček Banky:

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (Vlastník: Raiffeisen stavební spořitelna a.s., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.rsts.cz

• Žebříček Cestovní ruch:

Aeropartner a.s. (Vlastník: Aeropartner a.s., Autor: Giant interactive s.r.o.) - www.aeropartner.cz

• Žebříček E-shopy:

Piccollo spol. s r.o. - LOAP.cz (Vlastník: Piccollo spol. s r.o., Autor: PragueBest, s.r.o.) - www.loap.cz

• Žebříček Gastronomie:

AZ Catering services s.r.o. (Vlastník: AZ Catering services s.r.o., Autor: Beneš & Michl s.r.o.) - www.unasplzenchutna.cz

• Žebříček IT:

Minion Interactive s.r.o. (Vlastník: Minion Interactive s.r.o., Autor: Minion Interactive s.r.o.) - www.minion.cz

• Žebříček Obchod a služby B2B:

PPF Real Estate s.r.o. - ArtGen Office Gallery (Vlastník: PPF Real Estate s.r.o., Autor: Giant interactive s.r.o., H1.cz, s.r.o.) - www.artgen.cz

• Žebříček Obchod a služby B2C:

Globus ČR, k.s. (Vlastník: Globus ČR, k.s., Autoři: 2FRESH s.r.o., PragueBest s.r.o.) - www.globus.cz

• Žebříček Pojišťovny:

ČSOB Pojišťovna, a.s. (Vlastník: ČSOB Pojišťovna, a.s., Autoři: SYMBIO Digital, s.r.o., Cleverbee solutions, s.r.o.) - www.csobpoj.cz

• Žebříček Průmysl a energetika:

Pražská energetika, a. s. - PREdistribuce (Vlastník: Pražská energetika, a. s., Autor: Pražská energetika, a. s.) - www.predistribuce.cz

• Žebříček Telekomunikace:

Vodafone Czech Republic a.s. (Vlastník: Vodafone Czech Republic a.s., Autor: MEDIA FACTORY Czech Republic a.s.) - www.vodafone.cz

• Ocenění v kategorii Firemní web:
    • Mobilní web roku 2015: Globus - www.globus.cz
    • Nejlepší design roku 2015: Aeropartner - www.aeropartner.cz
    • Nejlepší UX roku 2015: ArtGen Office Gallery - www.artgen.cz
    • Webdeveloper roku 2015: Giant interactive s.r.o.
    • Absolutní vítěz kategorie Firemní web roku 2015: Web Vodafone.cz - www.vodafone.cz

Výsledky ostatních kategorií v roce 2015

• Kategorie Nejefektivnější digitální řešení:

Tullamore D.E.W. - Den otců (Vlastník: Remy Cointreau s.r.o., Autor: TL5 Digital s.r.o.)

• Kategorie Digitální reklamní kampaň:

Vypečte svého operátora! (Vlastník: SAZKA a.s., Autor: SYMBIO Digital, s.r.o.)

• Kategorie Facebook aplikace roku:

První místo nebylo uděleno*

• Kategorie Firemní stránka na sociálních sítích:

Jägermeister CZ - Facebook (Vlastník: Remy Cointreau s.r.o., Autor: TL5 Digital s.r.o.) - www.facebook.com/jagermeister.cz

• Kategorie E-mailingová kampaň:

Aprílový mailing Lékárny.cz (Vlastník: Pears Health Cyber, s.r.o., Autor: Optimics, s.r.o.)

• Kategorie Mobilní řešení:

Můj vlak (Vlastník: České dráhy, a.s., Autoři: České dráhy, a.s., SYMBIO Digital, s.r.o., CHAPS spol. s r.o.) - play.google.com/store/apps/details?id=cz.cd.mujvlak.an

• Kategorie Microsite:

Tvůj typ (Vlastník: GlaxoSmithKline s.r.o., Autor: Inspiro Solutions s.r.o.) - www.tvujtyp-demo.cz.inspirodev.cz

Kompletní seznam vítězů a všech výsledků najdete v přiloženém dokumentu a na vysledky.webtop100.cz.

* Cílem soutěže WebTop100 je kromě jiného zviditelňovat komplexní špičková řešení a jejich prostřednictvím přinášet inspiraci. V případě, že nejlépe bodově hodnocený projekt ve své kategorii trpí z pohledu některého kritéria výraznými nedostatky či kritickými problémy, neplní zcela úlohu inspirativního řešení. V takové situaci není v dané kategorii vyhlášeno 1. místo.

Soutěž WebTop100 umožňuje firmám působícím v České republice porovnat své digitální řešení a kampaně napříč celým tuzemským internetem, ale především se svou konkurencí v rámci oboru podnikání firmy. Digitální řešení a kampaně jsou hodnoceny v rámci kategorie Firemních web a dalších speciálních kategorií. Organizátorem projektu je agentura pro digitální marketing Dobrý web. Produkci zajišťuje společnost Internet Info.

Pořadatelem soutěže WebTop100 je digitální agentura Dobrý web. Generálním partnerem je FORPSI. Hlavním partnerem je Trask solutions. Partnery akce jsou Theatre Cinema Cafe Royal, 3G trenažer, XQueue, GmbH, Gemius, Google a MANA. Mediálně akci podporují E15.cz, Lupa.cz, Podnikatel.cz, Tyinternety.cz, Živě.cz a Marketing Journal. Partneři soutěže jsou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, APEK, CzechTop100, Digitální Agentury, Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Kontaktní osoba

Manažer projektu